مسیر شغلی و تحصیلی

مسیر شغلی مهندسی

در حالی که هر رشته از مهندسی نیازمندی‌ها و بایدها و نبایدها خاص خود را دارد، اما به صورت کلی، برای ورود به مسیر شغلی مهندسی باید برخی مراحل متداولی را طی کنید که این مراحل عبارت‌اند از:

 کسب مدرک در رشته‌های مهندسی

اولین قدم برای تبدیل شدن به مهندس، این است که مدرک کارشناسی یا همان مدرک مهندسی کسب کنید. برای انتخاب حوزه مهندسی، ابتدا باید به علایق و توانایی‌های خود توجه کنید و بعد سراغ انتخاب رشته تحصیلی بروید. به عنوان مثال، توانایی گذر از دورس را بررسی کنید و ببینید با دروسی مانند ریاضیات، فیزیک و شیمی راحت هستید یا خیر. علاوه بر این، باید به آینده شغلی رشته تحصیلی خود نیز دقت کنید و مشاغل مهندسی‌ای که آینده خوبی برای آن پیش‌بینی شده است را انتخاب کنید.

 کسب تجربه مهندسی

برای اینکه بتوانید وارد بازار کار شوید و به استخدام شرکت‌ها در بیایید، باید بتوانید در حوزه انتخابی خود تجربه کسب کنید. اگر هنوز مشغول تحصیل هستید و یا اینکه فارغ‌التحصیل شدید، می‌توانید به دوره‌های کارآموزی فکر کنید. این دوره‌ها به شما کمک می‌کنند تا مهارت‌ها و دانش خود در مهندسی را توسعه دهید و همچنین امکان استخدام خود را افزایش دهید.

 کسب گواهینامه

برای اینکه در مهندسی حرفه‌ای شوید و بتوانید در حوزه خود حرفی برای گفتن داشته باشید، تنها نباید به دانشگاه اکتفا کنید و دوره‌های خارج از دانشگاه و دریافت گواهینامه را نیز در برنامه خود قرار دهید. این دوره‌ها به شما کمک می‌کنند که در نظر کارفرما، فردی واجد شرایط به‌نظر برسید و به‌طبع شانس استخدام خود را افزایش خواهید داد. . کسب مهارت‌های مورد نیاز

مانند هر شغل دیگری، برای ورود به حوزه مهندسی نیز باید مجموعه مهارت‌های مورد نیاز را داشته باشید. این مهارت‌ها می‌توانند مهارت‌های ذاتی و یا مهارت‌هایی باشند که از طریق تحصیل در دانشگاه و تمرین به‌دست می‌آورید. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز در حوزه مهندسی عبارت‌اند از:

  • مهارت در کار تیمی: بسیاری از مهندسان هنگام طراحی و توسعه محصولات یا ارائه راه‌حل‌های جدید، باید با تیم‌های مختلف کار کنند. با داشتن مهارت کار تیمی و برقراری ارتباط با افراد، بهره‌وری و کارایی مهندسان در محیط‌های کاری افزایش پیدا می‌کند و این فرصت را نیز خواهید داشت تا شانس استخدام خود را افزایش دهید.
  • مهارت‌های ارتباطی: مهندسان اغلب باید اطلاعات پیچیده را با کمک عبارات قابل درک‌تر، به دیگران انتقال دهند. آنها باید به‌طور مداوم با اعضای تیم و سایر افراد درگیر در پروژه‌ها همکاری داشته و در ارتباط باشند؛ بنابراین توانایی برقراری ارتباط برای کار با افراد دیگر خارج از حوزه مهندسی، به آنها کمک می‌کند تا راه‌حل‌های خود را بهتر اجرا کنند.
  • مدیریت پروژه و زمان: مهندسان اغلب بخشی از یک پروژه یا مسئول مدیریت آن هستند و باید بدانند چگونه زمان و تیم خود را به طور موثر رهبری کنند. ممکن است از آنها خواسته شود که ضرب‌الاجل‌ها را رعایت کنند، به بودجه تعیین‌شده پایبند باشند و بر تیم مهندسی نظارت کنند تا مطمئن شوند که پروژه تا حد امکان روان اجرا می‌شود.
  • توجه به جزئیات: بسیاری از پروژه‌های مهندسی پیچیده هستند و برای موفقیت، نیاز به توجه به جزئیات است. نادیده گرفتن حتی جزئیات کوچک، می‌تواند پروژه را از مسیر اصلی خارج کند و حتی به افراد یا محصولات آسیب برساند.. شبکه‌سازی

برای اینکه کاریابی خود را آسان‌تر کنید، باید به شبکه‌سازی نیز فکر کنید. با افراد حرفه‌ای و باتجربه در مهندسی آشنا شوید و به آنها بگویید که برای کار آماده هستید. برای آشنایی با افراد بیشتر در حوزه مهندسی، می‌توانید در سمینارهای این حوزه شرکت کنید و کلاس‌ها و دوره‌ها را نیز برای این منظور در نظر داشته باشید.

 آماده کردن رزومه

در این مرحله باید رزومه خود را آماده کنید. برای آماده کردن رزومه باید به این نکته دقت کنید که رزومه را برای هر فرصت شغلی آماده کنید و قبل از هر کاری، حتما نگاهی کامل به شرح شغلی و الزامات آن بیندازید. در رزومه خود به مهارت‌هایی اشاره کنید که در شرح شغلی به آنها اشاره شده است. در بخش سوابق کاری نیز به دنبال سوابقی باشید که با نیازمندی‌های فرصت شغلی مورد نظر شما همخوانی دارند. در نهایت، توجه داشته باشید که در ارسال رزومه نباید حساست به خرج دهید و هر چه برای فرصت‌های شغلی بیشتری رزومه ارسال کنید، شانس خود برای استخدام را افزایش خواهید داد.

 ارسال رزومه برای مشاغل مهندسی

پس از گذراندن مراحل قبل و آماده کردن رزومه، می‌توانید برای مشاغل رشته‌ی خود اقدام کنید. برای این کار می‌توانید سراغ افراد درون شبکه خود بروید، سراغ وب‌سایت‌های کاریابی بروید، از دوستان و آشنایان خود پرس‌وجو کنید و یا سراغ صفحه فرصت‌های شغلی شرکت‌های دلخواه خود بروید و آگهی‌های آنها را بررسی کنید.

 ادامه تحصیل در مهندسی

با اینکه بیشتر آگهی‌های استخدامی به مدرک لیسانس به عنوان الزام اشاره می‌کنند، اما با این حال بسیاری از کارفرمایان به دنبال استخدام افرادی با مدارک بالاتر مانند کارشناسی ارشد هستند. با ادامه تحصیل، علاوه بر واجد شرایط بودن برای این الزام شرکت‌ها، می‌توانید دانش خود را در حوزه تحصیلی خود گسترش دهید.

مسیر یادگیری مهندسی

برای یادگیری مهندسی دو راه پیش روی خود دارید. اول انتخاب دانشگاه و تحصیلات آکادمیک و دیگری آموزش خودآموز و تمرین است. می‌توانید در کنار دانشگاه، سراغ دوره‌های آموزشی معتبر بروید و گواهینامه‌های آنها را دریافت کنید. برخی از مهم‌ترین و معتبرترین گواهینامه‌های مهندسی عبارت‌اند از:

 گواهینامه مهندسی نفت (PEC)

انجمن مهندسان نفت (SPE) گواهینامه PEC را به افرادی که این دوره را می‌گذرانند ارائه می‌دهد و به واسطه آن، تایید می‌کند که فرد دانش فنی مورد نیاز برای کار به عنوان مهندس نفت را دارد. برای دریافت گواهینامه PEC، داوطلبان باید دارای مدرک کارشناسی در رشته مهندسی، چهار سال تجربه‌ی کار به عنوان مهندس و عضویت در SPE را داشته باشند.

 مهندس شیمی خبره (CCE)

این گواهینامه، به مهندسان شیمی فرصتی برای بهبود مهارت‌های خود در صنعت می‌دهد و همچنین به کارفرمایان نشان می‌دهد که این افراد به فردی حرفه‌ای در این حوزه تبدیل شده‌اند. مؤسسه شیمیدانان آمریکا این گواهینامه را ارائه می‌دهد و از میان داوطلبان علاقه‌مند و دارای مدرک لیسانس در رشته شیمی یا مرتبط با مهندسی شیمی، برای ارائه این گواهینامه پذیرش دارد.

گواهینامه کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار (SEMC)

موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) گواهینامه SEMC را به علاقه‌مندان ارائه می‌دهد. این گواهینامه را می‌توان گواهینامه‌ای محبوب در میان مهندسان کامپیوتر دانست، چرا که به واسطه این گواهینامه می‌توانند مهارت‌های خود را توسعه دهند. برای شرکت در آزمون گواهینامه، داوطلبان باید دارای مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر یا یک رشته مرتبط باشند و نزدیک و چهار سال تجربه مرتبط داشته باشند. این آزمون سه ساعت طول می‌کشد و شامل 160 سوال مربوط به 11 حوزه زیر می‌شود:

  • الزامات نرم افزاری
  • طراحی نرم افزار
  • ساخت نرم افزار
  • تست نرم افزار
  • نگهداری نرم افزار
  • تعمیر و نگهداری پیکربندی نرم افزار
  • مدیریت مهندسی نرم افزار
  • فرآیند مهندسی نرم افزار
  • مدل‌ها و روش‌های مهندسی نرم افزار
  • تضمین کیفیت نرم افزار
  • اقتصاد مهندسی نرم افزار

گواهینامه حرفه‌ای شبکه Cisco (CCNP SP Operations)

گواهینامه عملیات CCNP SP نشان دهنده مهارت‌های متقاضی برای مدیریت و بهبود شبکه‌های ارائه دهنده خدمات است. این گواهی نشان می‌دهد که فرد شرکت‌کننده در دوره می‌تواند مسائل مربوط به عملکرد شبکه را کشف و حل کند و اقدامات پیشگیرانه را با استفاده از فرآیندهای مدیریت عملیات توسعه دهد. گواهینامه CCNP SP Operations شامل یک آزمون اصلی و یک آزمون دیگر با تمرکز بر ارائه دهنده خدمات به انتخاب شما و بسته به حوزه تخصصی شما است. هیچ پیش‌نیازی برای شرکت در آزمون وجود ندارد، اما بسیاری از داوطلبان علاقه‌مند معمولا سه سال یا بیشتر تجربه کاری در یک موقعیت شغلی مرتبط دارند.

گواهینامه امنیت سیستم‌های اطلاعاتی حرفه‌ای (CISSP)

گواهینامه CISSP به کارفرمایان توانایی شما در طراحی، پیاده‌سازی و مدیریت یک سیستم امنیت سایبری را نشان می‌دهد. این گواهی همچنین شما را قادر می‌سازد تا عضو (ISC)² شوید که فرصت شبکه‌سازی و کار با ابزارهای آموزشی اضافی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این گواهینامه برای افرادی که به دنبال کار در حوزه مهندسی سیستم‌های امنیتی، معماری شبکه، امنیت شبکه، مدیریت فناوری اطلاعات و کارشناس ارشد امنیت اطلاعات هستند، ایده‌آل است.

برای دریافت گواهینامه CISSP، متقاضیان باید پنج سال تجربه کار در یکی از حوزه‌هایی که در بالا نام بردیم را داشته باشند. مواردی که در آزمون این گواهینامه وجود دارند، عبارت‌اند از:

  • امنیت و مدیریت ریسک
  • معماری و مهندسی امنیت
  • ارتباطات و امنیت شبکه
  • مدیریت هویت و دسترسی
  • ارزیابی و تست امنیتی
  • عملیات امنیتی
  • امنیت توسعه نرم افزار

گواهینامه مهندس کیفیت (CQE)

انجمن کیفیت آمریکا (ASQ) گواهینامه CQE را به متقاضیان این گواهینامه ارائه می‌دهد که به‌طور خاص برای افرادی که به دنبال کار در توسعه محصول هستند، مفید است. اگرچه ASQ هیچ پیش‌نیازی برای دریافت این گواهینامه ندارد، اما ترجیح ارائه‌دهندگان این گواهینامه این است که افراد متقاضی در مهندسی کیفیت مهارت داشته باشند. مواردی که با شرکت در این دوره یاد خواهید گرفت عبارت‌اند از:

  • مدیریت و رهبری
  • کیفیت سیستم
  • طراحی محصول و فرآیند
  • کنترل محصول و فرآیند
  • توسعه محصول
  • روش‌ها و ابزارهای کمی
  • مدیریت ریسک

گواهینامه توسعه نرم افزار Associate

این گواهینامه IEEE برای افرادی مناسب است که درک درستی از فرآیندهای اساسی طراحی، ساخت و آزمایش نرم افزار داشته باشند. این گواهینامه بر چهار حوزه کلیدی، از جمله نیازمندی‌های توسعه نرم افزار، طراحی نرم افزار، ساخت نرم افزار و تست نرم افزار تمرکز دارد. هیچ پیش‌نیازی برای ثبت‌نام در این دوره وجود ندارد و متقاضیان یک سال فرصت دارند تا برای دریافت گواهینامه، در آزمون شرکت کنند.

 گواهینامه مهندسی هوافضا

دانشجویان مقطع کارشناسیِ علاقه‌مند به عملکرد و طراحی سیستم‌های هوافضا مانند هلی‌کوپتر، هواپیما، موشک، وسایل فضایی و ماهواره می‌توانند گواهینامه مهندسی هوافضا را از دانشگاه دوک دریافت کنند. این دوره متقاضیان را با اصول مهندسی مورد نیاز در صنعت هوافضا آشنا می‌کند. متقاضیان برای تکمیل این دوره باید هفت مرحله را پشت سر بگذرانند و بر اساس اهداف شغلی آینده خود، دروس خود را انتخاب می‌کنند.

 گواهینامه معتبر مهندس قابل اطمینان (CRE)

دریافت گواهینامه CRE می‌تواند به دیگران نشان دهد که می‌توانید دوام و قابل اطمینان بودن یک سیستم یا محصول و همچنین کیفیت استانداردهای ایمنی آن را بهبود بخشید. ASQ ارائه‌دهنده این گواهینامه است و برای ارائه این گواهینامه، نیاز به هشت سال سابقه کار را به عنوان پیش‌نیاز قرار داده است. علاوه بر این، سه سال از این سابقه کاری را باید به عنوان فردی تصمیم‌گیرنده در سازمانی کار کرده باشید.

تماس با ما

آدرس:تهران، خیابان پاسداران، بوستان ششم، نبش پایدارفرد، پلاک ۱۰۷، طبقه سوم، واحد ۱۲
ایمیل:info@kardix.com
linkedininstagramtelegram
trust
samandehi
کلیه حقوق و اطلاعات مربوط به وب‌سایت متعلق به شرکت نبوغ آفرینان آریا (Iran Talent) می‌باشد.